Druhy piva

10° výčepní – světlé

Pivo plzeňského typu, jemné sladové chuti s mírnou hořkostí, dvakrát chmelené žateckým chmelem ( Premiant a Sládek). K výrobě jsou používány české humnové slady ze sladovny v Záhlinicích na Moravě, kterej mají více než stoletou tradici.

Obsah alkoholu 3,5%, barva 11,5 j.EBC 

 

Pšenice 11°

Svrchně kvašené pivo bavorského typu, svěží chuti s velice mírnou hořkostí. Charakteristickou jemnou vůni po banánech a hřebíčku mu dává speciální druh kvasnic. Ječné slady doplňují slady pšeničné a nesladovaná pšenice.

Obsah alkoholu 4,2%, barva 7,0 j. EBC 

 

ALE 11°

Svrchně kvašené světlé svěží pivo s výraznější hořkostí. Hořkost mu dává český chmel Premiant a Sládek, přidávané postupně během varu celkem 3x v různých časových prodlevách. Za studena po prokvašení je pivo chmelené americkým chmelem Equinox, který mu dává jemnou vůni připomínající mandarinky či pomerančovou kůru.

Obsah alkoholu 4,2%, barva 7,0 j. EBc

Ale = svrchně kvašené pivo

12° světlý ležák

Pivo plzeňského typu, plné sladové chuti s v výraznější hořkostí. Je vyrobené ze tří druhů humnových světlých sladů z nichž tvoří téměř 90%  slad plzeňský. Pivo je dvakrát chmelené, v ležáckých tancích zraje 6 týdnů.

Obsah alkoholu 4,6%, barva 14 j. EBC

12° polotmavý ležák

Pivo plzeňského typu, plné sladové chuti s jemnou hořkostí. Základ tvoří plzeňský humnový slad. Barvu a vůni mu dává karamelový a vídeňský slad – oba ze Záhlinic na Moravě. Pivo je dvakrát chmelené českými chmely, v ležáckých tancích zraje 6 týdnů.

Obsah alkoholu 4,6%, barva 40,0 j. EBc

 

APA 13°

Svrchně kvašený polotmavý speciál APA (australian pale ale) s výraznou hořkostí. Je 5x chmelený, 4x za varu a 1x za studena. Základ tvoří české humnové slady a německý slad. Za studena po prokvašení se chmelí austalským chmelem Galaxy a německých chmelem TnT maracuja. Studené chmelení dává pivu jemnou vůni po “vášnivém ovoci”.

Obsah alkoholu 5,2%, barva 43,0 j. EBC

Tmavý speciál 13°

Svrchně kvašené pivo typu lmperial stout výrazné temné barvy s jemnou hořkostí a krémovou pěnou. Typickou kávovou vůni mu dává karamelový slad a pražený ječmen.

Pivo původně vařené v Anglii si v 18. století po návštěvě Londýna velmi oblíbila carevna Kateřina Veliká. Nechala ho z Anglie dovážet v sudech a v Rusku lahvovat. Pivo se stalo postupně senzací po ceIém Rusku.

Obsah alkoholu 5%, barva 180,0 j. EBC

Vánoční speciál 14°

Svrchně kvašené polotmavé pivo ochucené výluhem z koření. Karamelovou chuť sladu doplňuje jemná vůně po perníčcích. Místo studeného chmelení pivo zraje spolu s výluhem z badyánu, hřebíčku a skořice.

Pivo je opravdu sváteční a výjimečné, v prodeji je obvykle od konce listopadu.

Obsah alkoholu 5,6%

IPA 15°

Svrchně kvašený světlý speciál plné chuti a výrazné hořkosti. Je chmelený čtyřikrát postupně během varu. Po prokvašení se chmelí za studena kombinací dvou druhů amerických chmelů – Citra, Cascade . Studené chmelení dává pivu příjemnou vůni připomínající citrusové plody.

lndia pale ale – ” pivo pro lndii ” silné pivo s vysokým obsahem chmele – historie výroby tohoto typu piva sahá do 90. let 18. století. Angličané při svých výpravách a častých dlouhých pobytech ve svých koloniích si chtěli užít svého tradičního nápoje. Cesta lodí do lndie trvala leckdy až 4 měsíce a pivo se dříve nefiltrovalo ani nepasterizovalo, takže byl vellký problém s jeho kvalitou. V devadesátých letech 18.stol, přišel sládek z východního Londýna s nápadem použít ke konzervaci vyšší dávky alkoholu a chmele. Pivo mělo velký úspěch, byl to převrat v pivovarnictví a mnoho pivovarům se tak naskytl velmi lukrativní trh.

Obsah alkoholu 6%, barva 25 j. EBC

Pšeničný speciál 16°

Silné svrchně kvašené pivo jantarové barvy typu Weizenbock, běžnější spíše v Německu, původně z Bavorska. Vařil se obvykle na podzim a začátkem jara, tedy pro zahřátí. Jedná se o sváteční pivo pro labužníky, vhodné k těžším jídlům a chladnějším večerům.

Obsah alkoholu 6,3 %

Všechna naše piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná, proto si zachovají důležité vitamíny, minerály a stopové prvky.