Čepujeme pouze pivo naší vlastní výroby. Všechny druhy jsou nepasterizované a nefiltrované a tak si pivo zachovává prospěšné vitamíny a minerály.
Pivo vaří náš syn Michal Vacek.
Stabilně na čepu
10° výčepní – světlé |
10° výčepní – světlé |
12° světlý ležák |
12° světlý ležák |
12° polotmavý ležák |
12° polotmavý ležák |
|
15° IPA |
Průběžně obměňovaná piva
ALE 11°
Svrchně kvašené světlé svěží pivo s výraznější hořkostí. Hořkost mu dává český chmel Premiant a Sládek, přidávané postupně během varu celkem 3x v různých časových prodlevách. Za studena po prokvašení je pivo chmelené americkým chmelem Equinox, který mu dává jemnou vůni připomínající mandarinky či pomerančovou kůru.
Obsah alkoholu 4,2%, barva 7,0 j. EBc
Ale = svrchně kvašené pivo
|
APA 13°
Svrchně kvašený polotmavý speciál APA (australian pale ale) s výraznou hořkostí. Je 5x chmelený, 4x za varu a 1x za studena. Základ tvoří české humnové slady a německý slad. Za studena po prokvašení se chmelí austalským chmelem Galaxy a německých chmelem TnT maracuja. Studené chmelení dává pivu jemnou vůni po “vášnivém ovoci”.
Obsah alkoholu 5,2%, barva 43,0 j. EBC |
Pšenice 11°
Svrchně kvašené pivo bavorského typu, svěží chuti s velice mírnou hořkostí. Charakteristickou jemnou vůni po banánech a hřebíčku mu dává speciální druh kvasnic. Ječné slady doplňují slady pšeničné a nesladovaná pšenice.
Obsah alkoholu 4,2%, barva 7,0 j. EBC
|
Pšeničný speciál 16°
Pšeničný speciál 16°
Silné svrchně kvašené pivo jantarové barvy typu Weizenbock, běžnější spíše v Německu, původně z Bavorska. Vařil se obvykle na podzim a začátkem jara, tedy pro zahřátí. Jedná se o sváteční pivo pro labužníky, vhodné k těžším jídlům a chladnějším večerům.
Obsah alkoholu 6,3 %
|
Tmavý speciál 13°
Tmavý speciál 13°
Svrchně kvašené pivo typu lmperial stout výrazné temné barvy s jemnou hořkostí a krémovou pěnou. Typickou kávovou vůni mu dává karamelový slad a pražený ječmen.
Pivo původně vařené v Anglii si v 18. století po návštěvě Londýna velmi oblíbila carevna Kateřina Veliká. Nechala ho z Anglie dovážet v sudech a v Rusku lahvovat. Pivo se stalo postupně senzací po ceIém Rusku.
Obsah alkoholu 5%, barva 180,0 j. EBC
|
Bok 15°
|
Piva lehčí a svěží čepujeme v teplejších obdobích roku, silná piva většinou v zimě.